ارزیابی اقتصادی تولید ماهیان گرمابی در استان گلستان - رقیه صفری; سید محمود عقیلی; محمدرضا ایمانپور; سید حسن صالحی; سهراب رضوانی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان, 2016)
این تحقیق به‌منظور ارزیابی هزینه‌ نهاده‌های تولید، سود پرورش کیور ماهیان در استان گلستان انجام گرفت. برای جمع-آوری اطلاعات مورد نیاز از مزارع، پرسشنامه‌‌ای جامع شامل اطلاعات مزارع (هزینه‌های ثابت و متغیر تولید) و مدیران مزارع تهیه شد. 30 استخر به‌صورت تصادفی از مزارع استان انتخاب و اطلاعات مزارع فوق پس از جمع‌آوری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد با میانگین ذخیره سازی لارو 1955عدد در هکتار و تولید 2533 کیلوگرم درهکتار متوسط هزینه کود، غذا، انرژی، نیروی انسانی، لارو، بهره بانکی به‌ترتیب 4/4352 ، 9/2538، 56/2357، 85/1994، 157/1632 و 45/1269 ریال و متوسط سود 29000 ریال در کیلوگرم، نسبت فایده به هزینه6/2 و نرخ بازگشت سود به مزرعه نیز 50% محاسبه شد.