Побудова тренувальних циклів під час підготовки спортсменів у спортивному туризмі - Олена Григорівна Дем’янчук (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
У статті здійснено аналіз науково-методичної літератури, розглянуто основні загальнотеоретичні принципи побудови тренувального процесу, висвітлено погляди на основи теорії тренувань, подано практичні рекомендації щодо планування та побудови процесу річної і багаторічної підготовки спортсменів, які займаються спортивним туризмом. Як і в інших видах спорту, тренувальний процес туристів має певну, методично обгрунтовану структуру, яка характеризується таким поняттям, як циклічність. Завдання нашого дослідження – проаналізувати особливості побудови тренувань у мікро-, мезо- та макроциклах. Правильно організована й упроваджена методика підготовки спортсменів у спортивному туризмі дасть змогу підвищити ефективність тренувального процесу, покращити результати виступів у змаганнях та допоможе використати накопичений у теорії спорту досвід у практичній діяльності.