ГЕНЕЗИС ТА СТАНОВЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ЕКРАННОГО ЖИВОПИСУ - Олександр Михайлович Прядко (Культура і мистецтво у сучасному світі, 2016)
У статті з позицій мистецтвознавства та культурології досліджується становлення технології живопису та її трансформація в сучасні екранні реалізації у форматі фототехнологій та кінотехнологій. Розглянуто визначення феномену технології екранного живопису.