МАТЕМАТИЧЕСКАЯ МОДЕЛЬ ИНС EVENT-THREAD - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice, 2007)
În articol se descrie un mecanism teoretic nou de prelucrare a datelor în timpul testării şi aplicării RNA, care se bazează pe fluxuri asincrone în reţea. Din punct de vedere practic, a fost elaborat un instrumentar preconizat să soluţioneze mai calitativ şi rapid problemele formulate. Puterea de calculare a fost atinsă datorită funcţionării paralele a tuturor neuronilor, datorată arhitecturii modelului, orientate spre depăşirea a trei dificultăţi convenţionale legate de suportul paralelismului: blocările duble şi lipsa mecanismului de excludere a blocărilor, ordinul incorect de blocări, şi operaţiile de blocare a secţiilor critice importante ale programului aplicativ. Dinamica realizată în modelul RNA propus reduce substanţial întârzierile în timpul prelucrării şi transmiterii datelor, dat fiind că modelul funcţionează paralel, asincron şi în timp real. New theoretical framework data have been elaborated during testing and applying of ANN-based applications on asynchronous flow in a network, from a practical point of view, the tools will be developed to process better and more quickly. The increase in computing power will be achieved by the parallel work of neurons, the software architecture model aimed at overcoming three model constraints associated with the support of parallelism. This is a case of double locks, and no withdrawal locks, locks on the incorrect order, as well as on the implementation of blocking operations in the critical sections of the program. Errors of this kind lead to a serious and unpredictable performance degradation. Realized in ANN dynamics significantly reduce delays in the calculation and also processing will be going directly in real time.