Організаційно-методичні умови формування моторики дітей молодшого шкільного віку з послабленим зором у процесі фізичного виховання - Юрій Миколайович Фурман (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
Проаналізовано спеціальноу науково-методичноу літературу щодо організаційно-методичних умов для формування моторики дітей молодшого шкільного віку з послабленим зором у процесі адаптивного фізичного виховання. Визначено підбір авторами адекватних принципів, методів і засобів, а також форм проведення занять для формування рухових умінь та навичок у навчально-виховному процесі адаптивного фізичного виховання для молодших школярів із захворюванням зорового аналізатора.