Iмануїл Кант i двi «лiнiї у фiлософiї» - Oksana Panafidina (Актуальні проблеми духовності, 2017)
Стаття перша Автор пропонує розглядати iсторiю фiлософiї як спiвiснування «лiнiї Платона» i «лiнiї Аристотеля», представники яких розходились у вирiшеннi основних гносеологiчних проблем. Трансцендентальний iдеалiзм I. Канта представлений у статтi як епiстемологiчна концепцiя, що поєднує цi двi «лiнiї».