Дослідження підходів до енергетичного розрахунку роторно-пульсаційних апаратів - Олександр Олегович Семінський; Володимир Владиславович Косенко (Вісник Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»: Серія «Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження», 2018)
У роботі представлено результати дослідження, сутність якого полягала у проведенні аналітичного огляду тематичних інформаційних ресурсів, спрямованого на виявлення підходів до визначення розрахунковим шляхом витрат енергії у роторно-пульсаційних апаратах, складанні загальної методики розрахунку і визначенні за нею витрат енергії в роторно-пульсаційному апараті для двох основних варіантів конструкцій апарату (пульсаційного і імпульсного), узагальненні одержаних даних і зазначенні рекомендацій щодо визначення потужності роторно-пульсаційного апарата.