Модифікована схема розв’язання задачі багатокритеріального вибору на прикладі вибору постачальників для закладів аптечної мережі - О. Жураковська; О. Чмерук (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ, 2022)
В роботі розглядається задача багатокритеріального вибору на прикладі вибору постачальників лікарських препаратів та виробів медичного призначення для закладів аптечної мережі. Для розв’язання задачі прийняття рішень запропоновано модифіковану схему застосування методу аналізу ієрархій в комбінації із методом TOPSIS. Така комбінація обумовлена особливістю постановки задачі, коли локальний вплив альтернатив на досягнення мети задачі може бути краще оцінений не за результатами безпосередніх парних порівнянь альтернатив, а на основі об’єктивних оцінок цих альтернатив за множиною критеріїв. В цьому випадку для визначення локальних пріоритетів альтернатив застосовується метод багатокритеріального прийняття рішень TOPSIS. Наведено ілюстративний приклад застосування запропонованої схеми до розв’язання задачі вибору постачальників лікарських препаратів для закладів аптечної мережі. Зроблено висновок про перспективність застосування розробленого алгоритму в системі підтримки прийняття рішень в управлінні аптечними мережами.