Kadın Nasıl Bir Varlık Otonomlaşmak İsterken Köleleşmek - Mustafa Tekin (Eskiyeni, 2009)
Kadın konusu modern zamanlarda çok boyutlu tartışmaların odağına oturmuştur. Öyle ki her dönemde kadınların sosyal hayatın içerisindeki iliş kilerde yer alma biçimleri ve içeriği, yeni realiteleri gündeme taşımakta ve alışılagelen geleneksel kalıpları tartışmaya açarak değişmeye zorlamaktadır. Bu açıdan bakıldığında, birbirinden farklı eğilimlerin kadına dair ideal yaklaşımları önemli olmakla birlikte, yaşanan gelişmelerin analiz edilmesi öncelik taşımaktadır. Bu makalede biz, kadın konusuna yaklaşımlarda temel perspektifle ilgili bazı sorular etrafında bir tartışma yapmak istiyoruz.