ІНФОРМАЦІЙНІ ПОТОКИ МІЖ КОРИСТУВАЧАМИ БУХГАЛТЕРСЬКОЇ ІНФОРМАЦІЇ - Соломія Бабінська (Економіка та суспільство, 2022)
Інформація є важливим ресурсом, який необхідний для успішного функціонування будь-якого підприємства. Кожна господарська операція вимагає постійного обміну інформацією між бухгалтером та користувачами (як зовнішніми, так і внутрішніми) бухгалтерської інформації. Адже однією з основних функцій ведення бухгалтерського обліку на підприємстві є забезпечення внутрішніх та зовнішніх користувачів повною, достовірною, своєчасною та неупередженою інформацією. У статті визначено найважливіші інформаційні потоки, які здійснюються від внутрішніх та зовнішніх користувачів до відділу бухгалтерії (який акумулює таку інформацію) та у зворотному напрямку. Запропоновано використовувати хмарні технології для збереження бухгалтерської інформації, які набувають поширення у використанні в Україні, визначено їх переваги, а також стримуючі фактори розвитку.