Bana Bırakılan Miras - Hakan Akdağ; Yakup Subaşı (Araştırma Temelli Etkinlik Dergisi, 2013)
Bu çalışmada ilköğretim 5. sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Öğretim Programı kapsamındaki “Küresel Bağlantılar” Öğrenme alanı içerisinde yer alan “Hepimizin Dünyası” ünitesinin 4. ve 5. kazanımlarına yönelik etkinlik yer almaktadır. Bu etkinlikle öğrencilerin yakın çevresinin yanında çeşitli ülkelerde bulunan ortak miras öğelerine örnekler verilerek öğrenim becerilerinin geliştirilmesi ve etkinlik konusu ile ilgili kalıcılık sağlanmaya çalışılmıştır. Yapılan etkinlikle öğrenciler özellikle her gün karşılaştıkları ya da birkaç defa görmüş oldukları yerler hakkında daha bilinçli olmaları sağlandı. 40+40 ders süresi içerisinde gerçekleştirilen bu etkinlikle öğrenciler ortak miras, tarihsel mirasa duyarlı olma, çevresinde bulunan yerel ortak mirası tanıma, turizm eserlerinin tanıtılmasının önemini kavrama ve bunlara sahip çıkma bilincini kazandırılmaya çalışılmıştır.