АНАЛІЗ СУЧАСНОГО СТАНУ СТРАХОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО РОЗВИТКУ - T. M. Журавель; С. Ю. Романенко (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2014)
На сучасному етапі розвитку страхового бізнесу України суспільству важливо розуміти його проблеми та можливі шляхи їхнього розв’язання. З кожним роком вітчизняний ринок страхування удосконалюється, покращуються механізми його існування та функціонування. Учасники ринку постійно виявляють нові, більш ефективні методи реалізації завдань, які постають перед фахівцями страхової справи та потребують нагального вирішення. Як наслідок матимемо позитивний результат, адже розв’язок проблем сприятиме уникненню непорозумінь між суб’єктами страхового ринку та надасть можливість скласти відповідну конкуренцію іншим країнам.