INTERCONEXIUNEA ŞI CONTINUITATEA ÎNTRE CICLURILE ÎNVĂŢĂMÂNTULUI SUPERIOR – UN POSIBIL RĂSPUNS LA CERINŢELE CADRULUI NAŢIONAL AL CALIFICĂRILOR - Tatiana REPIDA; Mihail PAIU; Carolina ŢURCANU (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2016)
În articol este argumentată necesitatea realizării interconexiunii şi continuităţii între şi intra ciclurile de învăţământ superior, fiind analizată literatura de specialitate la problema abordată, dezvăluită semnificaţia conceptului de conexiune şi continuitate, determinat scopul şi unele aspecte metodologice ale interconexiunii şi continuităţii, ilustrat contextul actual al abordării propuse. Cuvinte-cheie: Codul Educaţiei, finalitate educaţională, interconexiune, continuitate, ciclu de învăţământ superior, Cadrul Naţional al Calificărilor.   INTERCONNECTION AND CONTINUITY BETWEEN HIGHER EDUCATION CYCLES – A POSSIBLE RESPONSE TO THE REQUIREMENTS OF THE QUALIFICATIONS The article argues the need for the interconnection and continuity between and intra cycles of higher education; literature analyzing the problem addressed; reveals the significance of the concept of connection and continuity; determine the purpose and some methodological aspects of interconnection and continuity; illustrates the current context of the proposed approach.