Opis bereškoga govora - Marina Balažev (Hrvatski Dijalektološki Zbornik, 2011)
Nakon kratkoga prikaza geografskoga položaja mjesta Berega (Vojvodina), u ovome se radu na osnovi vlastitoga terenskoga istraživanja i dostupne literature, iznose fonološka, morfološka, sintaktička i leksička obilježja staroštokavskoga ikavskog hrvatskog govora koji pripada slavonskom dijalektu.