Методичний підхід до кількісного оцінювання показників спроможностей з’єднань (частин) протиповітряної оборони - Дідіченко В.П.; Соломицький О.І. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, 2019)
У статті запропоновано методичний підхід до кількісного оцінювання показників спроможностей з’єднань (частин) протиповітряної оборони, в основу якого покладено принципи теорії кваліметрії. Прове- дено аналіз існуючих підходів до оцінювання спроможностей, за результатами якого зроблено висновок про необхідність кількісного оцінювання показників спроможностей організаційної одиниці (елемента) або су- купності сил і засобів складу військ (сил). Сутність методичного підходу, що використовує принципи теорії кваліметрії, полягає у кількісному оцінюванні різнорідних властивостей складових спроможності на основі інтегрального показника оцінки спроможностей. Застосування основних принципів кваліметрії для компле- ксного оцінювання спроможностей частин протиповітряної оборони дозволяє зіставити властивості складових спроможності, які мають різні одиниці виміру, визначити рівень достатності наявних спромо- жностей для виконання визначених завдань. Результати досліджень можуть бути використані під час обґрунтування необхідного складу з’єднань (частин) протиповітряної оборони для виконання визначених завдань.