میزان رضایت پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی از امکانات آمبولانس و شرایط رفاهی اعزام - Ali Asghar Jesmi; Hadiseh Monadi Ziyarat; Mahmoud Marhamati; Taghi Mollaei; Hadi Ahmadi Chenari (طب اورژانس ایران, 2015)
مقدمه: از مهمترین مولفه هایی که بر کیفیت خدمات تاثیر گذار است میزان رضایت پرسنل از شغل، امکانات و شرایط رفاهی می باشد. اما تاکنون مطالعه ای در زمینه بررسي رضايت پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی از شرايط و امكانات رفاهي آمبولانس و اعزام در ایران انجام نشده است. بر این مبنا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی سطح رضایت پرسنل از شرایط و امکانات رفاهی آمبولانس اعزام تبیین گردید. روش کار: در پژوهش مقطعی حاضر 68 نفر از پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی بیمارستان‌های استان خراسان شمالی، به طور تصادفی ساده انتخاب و سطح رضایتمندی آن بر اساس یک پرسشنامه 23 سوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس سطح رضایت نمونه های مورد بررسی به دو گروه مطلوب و نامطلوب تقسیم و یافته ها به صورت فراوانی و درصد گزارش گردید. يافته ها: کمترین میزان رضایت از امکانات و تجهیزات آمبولانس در زمینه عدم دسترسی به پزشک (7/14 درصد)، وجود کمکی (0/27 درصد)، راحتی صندلی پرستار (8/29 درصد) و پوزیشن گرفتن تخت بیمار (3/32 درصد) گزارش گردید. حداقل رضایتمندی نیز در زمینه شرایط رفاهی در بخش زمان وصول حق الزحمه (4/4 درصد) و محل استراحت (9/5 درصد) مشاهده شد. بر اساس طبقه بندی انجام شده تنها 22 (4/32 درصد) فرد از امکانات اعزام و 5 (4/7 درصد) نفر از شرایط رفاهی اعزام رضایت داشتند. نتيجه گيری: یافته های پژوهش حاضر نشان داد میزان رضایتمندی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی از امکانات و شرایط رفاهی آمبولانس پایین می باشد. تمامی عوامل تاثیر گذار بر کاهش سطح رضایتمندی پرسنل قابل رفع و پیشگیری بود لذا مداخله در این موارد می تواند باعث بهبود سطح رضایت پرسنل اعزام گردد.