(untitled) - Abdullah Kuzu; Cem Çuhadar; Yavuz Akbulut (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2007)
Bu çalışma PDA’ların kişisel dijital asistan öğretim amaçlıkullanımına yönelik öğrenci görüşlerini araştırmaktadır. Çalışma, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde dördüncü dönemde seçmeli olarak verilen BTÖ 204 - Mesleki İngilizce Dersi’nde gerçekleştirilmiştir. Amaçlıörneklem uygulanan çalışmada, önce beşPDA ikinci sınıf öğrencilerine dağıtılmıştır. Öğrenciler Mesleki İngilizce derslerinde PDA kullanmaya başlamadan önce PDA’larınasıl kullanacaklarına yönelik eğitim almışlardır. Yarıyapılandırılmışgörüşmeler aracılığıyla öğrencilerin PDA kullanımına yönelik görüşleri belirlenmiştir. Tümevarımcıkodlama tekniği ile bulgular çözümlenmiş, öğrencilerin çoğunlukla öğretimde PDA kullanımına yönelik olumlu eğilimler içerisinde olduklarısonucuna ulaşılmıştır.