СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ СВІТОВОГО РИНКУ ЛІЗИНГОВИХ ПОСЛУГ - Анатолій Рибчук (Економіка та суспільство, 2022)
У статті проаналізовано особливості функціонування світового ринку лізингу після безпрецедентної кризи 2020 року, пов'язаної з пандемією Covid-19. Показано, що пандемічна криза дала поштовх стрімкому розвитку електронної комерції у сфері лізингу. Передбачається, що розвиток електронної комерції у лізинговому бізнесі буде одним із головних трендів світового ринку лізингових послуг у середньостроковій та довгостроковій перспективах. Було показано, що ринок лізингових послуг у 2021 році суттєво оживився і показує всі ознаки оздоровлення. Аргументовано, що зростання ринку лізингу протягом останнього часу пояснюється різким зростанням ринків країн, що розвиваються, попитом з боку аерокосмічної та оборонної промисловості, підвищенням економічної грамотності населення, зростанням ринку вживаних автомобілів, зростанням активності в житловому будівництві та поширенням Інтернету у світі.