En casestudie av studenter med nedsatt funksjonsevne - Lisa Bye; Marianne Hedlund; Aud Elisabeth Witsø (Nordisk Välfärdsforskning, 2023)
I denne studien undersøker vi hvordan studenter med usynlige funksjonsnedsettelser opplever digitale læringsformer under koronapandemien. Studien er en casestudie basert på intervjuer av studenter ved et stort norsk universitet samt observasjon. Resultatene viser at studentene kan oppleve at digitale læringsformer gir dårlige forutsetninger for læring. Andre opplever bedre tilpasset læring med digital undervisning sammenlignet med studiehverdagen på campus. Studien viser også at det sosiale aspektet er viktig for studentenes læring, og at digitale læringsformer kan virke hemmende på det sosiale. Konklusjonen er at studenter med funksjonsnedsettelser opplever både fordeler og ulemper ved digitale læringsformer, og at dette er avhengig av hver enkelt student samt type funksjonsnedsettelse. Dette kan påvirke disse studentenes oppfatning av digitale læringsformer som noe positivt eller negativt.