Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „Pamięć – tożsamość – świadomość. W meandrach polskiej niepodległości: 1918–2018”, Zielona Góra, 6–7 grudnia 2018 roku - Anna Ratke-Majewska (Nowa Polityka Wschodnia, 2019)
Report from the National Scientific Conference “Memory – Identity – Consciousness. In the Meanders of Polish Independence: 1918-2018”, Zielona Góra, December 6–7, 2018