راهکار نوین برای ارزیابی شرایط کارگاه‌های ساختمان‌های بلندمرتبه مشهد با رویکرد HSE (مطالعه موردی پروژه‌های ساخت‌وساز) - پوریا ایلدرآبادی; امیر رضا مهردوست; جواد علامتیان (مهندسی عمران فردوسی, 2020)
ارزیابی خطرهای وابسته به سلامت، ایمنی و محیط‌زیست در پروژههای عمرانی با فرآیند HSEانجام میپذیرد. این یک شیوۀ نظام‌مند است که هدف آن حفاظت از سرمایه، نیروی انسانی و محیط‌زیست در برابر خطرها و حوادث غیرقابل‌پیش‌بینی در پروژه‌های ساختمانی است. در این مقاله، اهداف مبحث HSE، در پروژههای ساختمانی شهر مشهد ارزیابی میشوند. برای انجام این کار، نخست عوامل به وجود آورندۀ خطرهای سلامت، ایمنی و محیط‌زیست در کارگاههای ساختمانی شناسایی میشوند. سپس، یک تابع عملکرد بر مبنای ریسک‌های سلامت، ایمنی و محیط‌زیست پیشنهاد می‌شود. وزن‌دهی عوامل شناسایی‌شده و ارزیابی عملکرد تابع پیشنهادی، به ترتیب با استفاده از ماتریس SWOTو شبیه‌سازی مونت‌کارلو انجام می‌گردد. برای انجام این کار، با تهیه و توزیع چک‌لیست‌های سلامت، ایمنی و محیط‌زیست بین کارشناسان HSE، مدیران پروژه و سرپرستان کارگاه‌ها، نظرهای آنها دریافت میشود. در ادامه با به‌کارگیری روش ماتریس SWOTو شبیه‌سازی مونت‌کارلو، به ترتیب، وزن‌دهی عوامل شناسایی‌شده و ارزیابی عملکرد تابع پیشنهادی، انجام می‌پذیرد. نتیجه چنین فرآیندی، طبقه بندی خطر‌های سلامت، ایمنی و محیط‌زیست در پروژه‌های ساختمانی مشهد، با استفاده از تابع پیشنهادی، است. بر این اساس، فرآیندهای وابسته به ایمنی جوشکاری و خطرهای ناشی از برنامهریزی HSE، بهترتیب، بیشترین و کمترین خطر را در پروژه های ساختمانی مشهد ایجاد میکنند.