Передумови виникнення та особливості діяльності суспільних рухів у країнах Вишеградської групи в період трансформації політичних систем - I. Chmil’ (Епістемологічні дослідження у філософії, соціальних і політичних науках, 2013)
Розглянуто причини утворення антикомуністичних рухів у країнах Вишеградської групи, проаналізовано специфіку та соціальний контекст їх діяльності у перехідний період, а також роль суспільних рухів у політичному житті Польщі, Угорщини, Чехії та Словаччини.