Національна Grid-інфраструктура для забезпечення наукових досліджень і освіти - A. I. Petrenko (Sistemnì Doslìdženâ ta Informacìjnì Tehnologìï, 2017)
Проведено аналіз концепції Grid, архітектури та ресурсів сучасних Grid-систем на прикладі побудови національної Grid-інфраструктури для наукових досліджень і освіти.