МОДЕЛЬ БАНКУ ЯК ФІНАНСОВОГО ПОСЕРЕДНИКА - Л. Д. Філатова (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2014)
У статті на основі моделі Даймонда сформульовано і доведено достатню умову переваги делегованого банку моніторингу порівняно з прямим контролем із боку інвестора.