بررسی آگاهی دانشجویان رشته‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از حقوق بیمار در سال 1396 - امین ترابی پور; حدیث ملکیان; طاهره بهمنی; زهرا رهسپار; احمد طهماسبی قرابی (توسعه آموزش جندی‌شاپور, 2021)
افزایش آگاهی دانشجویان از حقوق بیمار و رعایت آن، در ارتقای کیفیت مراقبت ها و افزایش اعتماد و رضایت بیماران دارای اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی دانشجویان رشتههای بالینی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از حقوق بیمار انجام شد. در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 300 دانشجوی پزشکی، پرستاری و مامایی به صورت تصادفی طبقهای از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1396 انتخاب شدند. ابزار جمع آوری دادهها پرسشنامه استاندارد حقوق بیمار بود. دادهها از طریق آمارتوصیفی و آزمونهای اسپیرمن، من ویتنی و کروسکال والیس در نرم افزار Spss.21 تحلیل شد. میانگین امتیاز آگاهی دانشجویان از حقوق بیمار 09/2± 95/14 بود. آگاهی از حقوق بیمار در7/54 درصد دانشجویان، متوسط و 3/54 درصد دیگر خوب ارزیابی شد. همچنین ابعاد دسترسی به خدمات و محرمانگی به ترتیب بیشترین (932/0± 26/5) و کمترین (32/0± 88/0) امتیاز را در آگاهی دانشجویان از حقوق بیمار داشتند. آگاهی از حقوق بیمار و ابعاد دسترسی به خدمات و محرمانگی آن در دانشجویان در رشته تحصیلی، دانشکده و مقطع تحصیلی مختلف دارای تفاوت آماری معنا داری بود (05/0>P). به طور کلی میزان آگاه دانشجویان بالینی از حقوق بیمار، در حد متوسط بود. پیشنهاد میشود با آموزشهای لازم، شناسایی عوامل مؤثر بر عدم رعایت حقوق بیمار و نظارت بر رعایت حقوق بیمار توسط کادر درمان و اساتید، آگاهی دانشجویان از حقوق بیماران را افزایش داد.