Organisert islam i Norge - Marianne Hafnor Bøe; Mona Helen Farstad (DIN, 2022)
De siste tiårene har det skjedd store endringer i måten islam er organisert på i Norge. Nye muslimske trossamfunn og organisasjoner er etablert, og stadig flere representanter og talspersoner for norske muslimer kommer på banen. Etter hvert inkluderer dette feltet et stort mangfold av retninger og variasjoner innenfor islam. De dekker ulike oppgaver og roller i samfunnet, som blant annet organisering av religiøse høytider og ritualer, dialogarbeid og familieveiledning, til forhandlinger med den norske stat og offentlighet.