Anahtarlık ve Kalem Biçimli Ateşli Silahlar Üç Olgu - Rıza Yılmaz; İsmail Birincioğlu; Ercan Arslan; Kirman Yolcu; Celal Bütün (Adli Tıp Bülteni, 2004)
Ateşli silahlar tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlandıktan sonra yaralanma ve ölüm nedenleri arasında önemli yer tutmaktadırlar. Ateşli silahlar kısa namlulu ve uzun namlulu silahlar olarak ikiye ayrılmakla birlikte zamanımızda teknolojinin gelişmesine paralel olarak kolay taşınabilirliği yanında kolay kullanılabilirliği, gizlenebilmeleri ve tespitinin güçlüğü nedeniyle her türlü silahın genellikle küçük boyutta olanı tercih edilmektedir. Her üç olgumuzda bahsedilen anahtarlık ve kalem şeklindeki ateşli silahlar 6136 sayılı yasa kapsamında değerlendirilmektedir.