CORAPORTUL DINTRE SĂRĂCIA BĂTRÂNILOR ŞI MINIMUL DE EXISTENŢĂ ÎN CONTEXTUL TRANSFORMĂRILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA - Liliana SALCUŢAN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2017)
În acest articol sunt prezentate rezultatele parţiale ale unui studiu ce-şi propune să stabilească coraportul dintre modul de viaţă şi minimul de existenţă al persoanelor vârstnice din R. Moldova. Ne-am propus să identificăm problemele care îi împiedică pe cetăţenii vârstnici să-şi permită un mod decent de viaţă, fiindu-le asigurat un minim de hrană, îmbrăcăminte şi adăpost la nivel de subzistenţă. THE CORRELATION BETWEEN OLD AND SUBSISTENCE MINIMUM POVERTY IN THE PROCESSING OF MOLDOVA This article presents partial results of a study which aims to establish the correlation between life style and subsistence minimum for the elderly in Moldova. In this article we intend to identify problems that prevent senior citizens afford achieve a decent way of life, providing a minimum of food, clothing and shelter to the subsistence level.