BİLGİSAYAR KONTROL SİSTEMLERİ İÇİN ARIZA-KALDIRILABİLİR İŞLEMİN ARAŞTIRILMASI VE PROJELENMESİ - Ahmet Çiftçi; Rafig YAGUBOĞLU Samedov (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 1998)
Son zamanlarda bilgisayar sistemlerinin geniş çapta kontrol alanlarında kullanılması çok mükemmel donanımı gerektirmektedir. Bu sistemlerin güvenilirliği tüm detaylarıyla dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Bu makalede yedeklenmiş bilgisayar sistemlerinin yapısı ve bu yapıda ortaya çıkabilecek arızaların tipleri analiz edilmektedir. Aynı zamanda bu makalede yedeklenmiş bilgisayar sistemlerinde ortaya çıkabilecek arızaları etkisiz hale getirebilecek arıza-kaldırılabilir işlemler tanımlanmaktadır. Bu işlemleri yapmak için önerilmiş mekanizmalar yedeklenmiş bilgisayar sistemlerinin arıza-kaldırılabilirliğini N sayıdan 1'e kadar azalma seviyelerinde sağlamaktadır. Projelenmiş grafik modeline uygun olarak, arızaların yer alıp almamasına ve türüne göre işlemin ancak bir kısmı yapılmaktadır.