ТУРИСТИЧНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО В АГРАРНІЙ СФЕРІ ЯК ПЕРСПЕКТИВНИЙ НАПРЯМ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ СІЛЬСЬКОЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - A.V. Kolodiychuk (Науковий вісник НЛТУ України, 2016)
Наведено тлумачення поняття "диверсифікація". Визначено основні причини диверсифікації у сільській економіці та визначальні фактори, які впливають на цей процес. Наведено чинники розвитку туристичної підприємницької діяльності в аграрній сфері. Окреслено систему послуг сільського аграрного туризму, до якої входять: система основних послуг, які, своєю чергою, поділяють на послуги проживання, харчування, транспортного обслуговування; система додаткових послуг, які поділяють на послуги з екскурсійного обслуговування, відпочинку і оздоровлення; послуги місцевого інфраструктурного ринку.