Willie Adams (1951–2012) - Hein Willemse (Tydskrif vir Letterkunde, 2017)
Die laatmiddag van 24 Mei 2012 ontvang ek ’n e-posboodskap met onder meer hierdie sin: “Ek dink ek het aan die einde van die herskryf van Reënboog gekom, behalwe vir die regstellings […] want my pen het opgedroog.” Naas enkele opmerkings en vrae oor die manuskrip bevat die boodskap ’n aanhangsel met die werkstitel Toe die reënboog nog die reënboog was. Skaars drie weke later skakel die skrywer se vrou my te midde van die oggendspitsverkeer: “Ek laat jou net weet dat Willie gisteraand oorlede is.”