Ciało naznaczone biograficznie -ślady, świadectwa i transgresje - Magda Karkowska (Horyzonty Wychowania, 2023)
CEL NAUKOWY: Celem analiz podjętych w artykule jest ukazanie, w jaki sposób przemiany dotyczące ciała zarówno wynikłe z intencjonalnych, jak i nieintencjonalnych (np. losowych) działań podmiotu wpisują się w jego biografię.