Els mecanismes de socialització virtual - Francisco Ignacio Revuelta Domínguez (@tic: Revista d'Innovació Educativa, 2012)
L'objectiu de l'article és confirmar l'activació, en els entorns virtuals, dels mecanismes de socialització estudiats en contextos presencials. La troballa de 21 mecanismes de socialització és una de les aportacions teòriques. L'estudi de la socialització virtual necessita un disseny mitjançant una estratègia multimètode i aproximacions micro i macrosociológica, amb tècniques com: anàlisi de xarxes socials, cas únic del grup virtual, tècnica Delphi, etnografia virtual i anàlisi de contingut. Finalment, la verificació dels mecanismes de socialització en línia: identificació, adaptació, aprenentatge social, internalització i assimilació, semblen els més apropiats per al treball en l'ensenyament a distància.