Цифровізація послуг у сфері захисту прав пацієнтів: сучасний стан та перспективи розвитку законодавства - L. M. Shatalova; E. V. Kulaha (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2024)
Наукова стаття присвячена актуальним проблемам цифрової трансформації у сфері охорони здоров’я та запровадження електронних медичних послуг. Розкрито основні напрямки запровадження процесу цифровізації в сфері обігу лікарських засобів в Україні, акцентовано увагу на позитивних та негативних моментах цифровізації в сфері обігу лікарських засобів в Україні. Визначено можливі напрямки удосконалення цифровізації в сфері обігу лікарських засобів в Україні. Акцентовано увагу на необхідності удосконалення правового регулювання цифровізації в сфері обігу лікарських засобів в Україні з метою захисту прав та інтересів пацієнтів в сфері обігу лікарських засобів.