Bertariusz z Cassinum, Wiersz opata Bertariusza o cudach świętego ojca Benedykta - Tadeusz Gacia (Vox Patrum, 2020)
Tłumaczenie na język polski: Bertariusz z Cassinum, Wiersz opata Bertariusza o cudach świętego ojca Benedykta