El retaule major de Nostra Senyora del Socors i la formació del santuari cinccentista de la serra del Corredor - Joaquim Garriga (Locvs Amoenvs, 2002)
Reconstrucció de la gènesi d'un santuari cinccentista dedicat a la Mare de Déu, edificat a la serra del Corredor i equipat amb la intervenció decisiva de l'ermità Lleonard Claus (m. 1601). L'estudi se centra en el complex retaule major del santuari, contractat el 1589, i especialment en les seves catorze taules de pintura. A més d'identificar i documentar-ne per primer cop l'autor, Antoni Toreno II (m. 1598), traça un primer perfil general de la seva activitat, pràcticament desconeguda fins avui, i explora les fonts gràfiques que va utilitzar-hi —en particular, estampes de Cornelis Cort.