Dev Liposarkom için Organ Koruyucu Cerrahi - Hüseyin AYTAÇ; Nurkan TÖRER; Merve ÖZEN; İlker ARER (Cukurova Medical Journal, 2015)
Malign yumuşak doku tümörleri olan liposarkomlar retroperitonda ve karın içinde sessiz klinikleri nedeniyle genellikle büyük boyutlarda karşımıza çıkmaktadır. Tedavide altın standart geride tümör bırakmadan yapılacak eksizyondur. Burada, ameliyat edilmiş karın içi dev bir liposarkom olgusu sunulmaktadır. Bilgisayarlı tomografide tüm karnı dolduran yer yer solid alanlar içeren bir yumuşak doku tümörü saptadı. Alınan tru-cut biyopsi bunun iyi diferansiye bir liposarkom olduğunu gösterdi. 15 kg ağırlığında ve 44x30x14 cm boyutundaki kitle tek parça halinde eksize edildi. Patolojik incelemede tümörün miksoid alanlar içeren iyi diferansiye bir liposarkom olduğu anlaşıldı. Ek tedavi olmaksızın iki yıllık sürede hastalık tekrarlaması gözlenmedi. Olgumuz literatürde sunulmuş en büyük retroperiton yerleşimli liposarkomlardan birisidir.