Формування археологічної збірки Волинського краєзнавчого музею у 1939-1991 рр. - Taras Verba (Емінак, 2022)
Мета статті – простежити й охарактеризувати процес формування археологічної збірки Волинського краєзнавчого музею у радянський період, визначити головні шляхи її комплектування, дати коротку характеристику основних колекцій.