THE PHENOMENON OF AESTHETICAL ANTROPLOGY IN KONTEST OF DEVELOPMENT OF THE UKRAINIAN POETIC CINEMA ФЕНОМЕН ЭСТЕТИЧЕСКОЙ АНТРОПОЛОГИИ В КОНТЕКСТЕ РАЗВИТИЯ УКРАИНСКОГО ПОЭТИЧЕСКОГО КИНО ФЕНОМЕН ЕСТЕТИЧНОЇ АНТРОПОЛОГІЇ В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО ПОЕТИЧНОГО КІНО - S. G. Pichenikova (Antropologìčnì Vimìri Fìlosofsʹkih Doslìdžen', 2012)
Becoming of modern philosophical space takes a place in the aspect of interdiscipline approach. As a result of co-operating of philosophy with many humanities, new directions of modern philosophical idea appear. Aesthetical anthropology is one of concepts of modern scientific knowledge which presents the theories of new type. In the structure of the poetic cinema aesthetical anthropology will be realized foremost in an author idea, and also by interpretation of cultural sense initiator through the prism of spectator. A question of development of the cinema art in the context of aesthetical anthropology, is actual and from a
practical side represent «plural» and «many» approaches, in relation to the problems of self - development and self-knowledge of a man. Становление современного философского пространства происходит в аспекте интердисциплинарного подхода. В результате взаимодействия философии со многими гуманитарными науками, образуются новые направления современной философской мысли. Эстетическая антропология – одно из понятий современного научного знания, которое примечательно олицетворяет теории нового типа. В структуре поэтического кино, эстетическая антропология реализуется, прежде всего, в авторской идее, а также с помощью интерпретации культурного смысла инициируется сквозь призму зрителя. Вопросы развития искусства кино в контексте эстетической антропологии являются актуальными и с практическй стороны отображают «множественные» и «плюральные»
подходы относительно решения проблем саморазвития и самопознания человека. Становлення сучасного філософського простору відбувається в аспекті інтердисциплінарного підходу. В результаті взаємодії філософії з багатьма гуманітарними науками, утворюються нові напрямки сучасної філософської думки. Естетична антропологія – одне з понять сучасного наукового знання, що прикметно уособлює теорії нового типу. У структурі поетичного кіно, естетична антропологія реалізується, перш за все, в авторській ідеї, а також за допомогою інтерпретації культурного смислу ініціюється крізь призму глядача. Питання розвитку мистецтва кіно в контексті естетичної антропології є актуальними та з практичного боку відображають «множинні» й «плюральні» підходи щодо вирішення проблем саморозвитку та самопізнання людини.