Maksiller yan keser dişteki aksesuar kök nedeniyle oluşan periodontal cebin tedavisi: Olgu sunumu - Mehmet Sağlam; Serhat Köseoğlu; İsmail Taşdemir; Fahrettin Kalabalık (Selcuk Dental Journal, 2016)
Servikal mine uzantıları, mine incileri ve palatal yivler gibi diş ile ilişkili faktörler periodontal hastalık oluşumuna neden olabilirler. Aksesuar kök oluşumu nadir görülen anomalilerdendir. Bu rapor kronik periodontitisli 63 yaşındaki erkek hastanın vaka sunumudur. Maksiller sol yan keser dişin kökünün mesio-palatinal yüzeyinde 7 mm cep derinliği ile birlikte aksesuar kök benzeri yapı tanımlanmıştır. Bu aksesuar kök benzeri yapı faz I periodontal tedavi ve endodontik tedavi sonrası cerrahi olarak eksize edilmiştir. Cerrahi sonrası periodontal iyileşme sorunsuzdu ve periodontal cep derinliği cerrahiden 3 ay sonra 7mm’den 4mm’ye düşmüştür. Bu dental anomalilerin erken tespiti, periodontitisin etkin tedavisinde büyük klinik öneme sahiptir