توانمندی‌های فناورانه عرضه کالاهای سرمایه‌ای پیچیده در کشورهای در حال توسعه: مطالعه موردی یک شرکت در صنعت برقابی ایران - مهدی کیامهر (سیاست علم و فناوری, 2013)
این مقاله به بررسی انباشت توانمندی‌های فناورانه1 در بنگاه‌های عرضه کننده کالاهای سرمایه‌ای پیچیده2 در کشورهای در حال توسعه می‌پردازد و مبتنی بر مطالعه موردی اکتشافی در یک بنگاه ایرانی عرضه کننده نیروگاه‌های برقابی می‌باشد. این مطالعه، چارچوب‌های موجود از توانمندی‌های فناورانه در متون را به عنوان نقطه شروع کار میدانی استفاده می‌کند. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که این چارچوب‌ها که عموما براساس تجارب همپایی3 در صنایع تولید انبوه در کشورهای آسیایی شکل گرفته‌اند برای درک انباشت توانمندی‌های فناورانه در کالاهای سرمایه‌ای پیچیده که در تعداد کم یا در قالب پروژه عرضه می‌شوند کفایت نمی‌کند. مقاله چارچوبی جایگزین را بر اساس یافته‌های تحقیق پیشنهاد می‌دهد و الزامات یافته‌ها را از ابعاد نظری، سیاست‌گذاری و استراتژی بنگاهی بررسی می‌کند.