ENDÜLÜSLÜ FİLOZOF-SÛFÎ İBN SEB’İN’E GÖRE HAKİKATİ ARAYANLAR - Birgül Bozkurt (İstem, 2009)
Bu makalede İbn Seb'in’in hakikati arayan gruplarla ilgili düşüncelerini inceledik. İbn Seb'in’e göre hakikati arayanlar fakihler, kelamcılar, filozoflar, sûfîler ve mukarreb/muhakkiklerdir. Ona göre bu gruplar arasında yalnızca mukarrebler hakikate ulaşmıştır. Ayrıca bu çalışmada İbn Seb'in’in metot ve üslûbunu da özetledik. Bunun yanında onun düşüncesindeki çelişkileri ve diğer filozoflarla olan benzerliklerini de tartıştık