Internships in LIS education in Groningen - Van der Molen, Gerda (BiD: Textos Universitaris de Biblioteconomia i Documentació, 2007)
L'article descriu el programa de pràctiques de l'Instituut voor Communicatie & Media de Groningen (Holanda). Dedica una atenció especial a la importància d'aquest programa en el desenvolupament de les capacitats professionals, generals i personals. El període de pràctiques té lloc el tercer any de la carrera, la durada és d'un semestre i consisteix en una combinació d'activitats participatives, una tasca específica i una anàlisi de l'ambient. Com a complement del període de pràctiques, els estudiants estan obligats a presentar un informe d'activitats, un altre sobre la tasca específica duta a terme i un últim d'avaluació. S'hi descriuen els rols del tutor de pràctiques (professor) i del tutor del centre (professional), de la mateixa manera que s'hi detallen les reunions de supervisió. Finalment, analitza la normativa de l'escola respecte a les pràctiques, les possibilitats d'estades a l'estranger i el procés d'avaluació.El artículo describe el programa de prácticas del Instituut voor Communicatie & Media de Groningen (Holanda). Dedica una atención especial a la importancia de este programa en el desarrollo de las capacidades profesionales, generales y personales. El periodo de prácticas tiene lugar el tercer año de la carrera, la duración es de un semestre y consiste en una combinación de actividades participativas, una tarea específica y un análisis del ambiente. Como complemento del periodo de prácticas, los estudiantes están obligados a presentar un informe de actividades, otro sobre la tarea específica llevada a término y un último de evaluación. Se describen los roles del tutor de prácticas (profesor) y del tutor del centro (profesional), del mismo modo que se detallan las reuniones de supervisión. Finalmente, se analiza la normativa de la escuela respeto a las prácticas, las posibilidades de estancias en el extranjero y el proceso de evaluación.The article describes the internship program of the Media and Information Management course at the School of Communication and Media (Groningen). It pays special attention to the program's importance in developing professional, general and personal competences. The placement takes place in the third year of the course and lasts a semester. It consists of a combination of participative tasks, a specific assignment and an environment analysis. On completion of the placement, students must submit a work placement report, a specific assignment report and an evaluation report. The roles of both the placement coach and the placement supervisor are described, as are the supervision appointments. Finally, the school's policies regarding placements, the possibilities of internships abroad and the evaluation process are analysed.