ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ВИВЧЕННЯ І ВПРОВАДЖЕННЯ ДОСВІДУ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ВИЩИХ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Юрій Пащук (Збірник наукових праць Національної академії Державної прикордонної служби України. Серія: педагогічні науки, 2021)
У статті розкриваються теоретико-методологічні основи вивчення і впровадження досвіду освітньої діяльності у вищих військових навчальних закладах, ґрунтуючись на засадах концепції організаційного вивчення та впровадження досвіду, у тому числі теорії управління процесом вивчення і впровадження досвіду. Одним із дієвих шляхів вирішення сучасної проблеми підвищення якості підготовки військових фахівців Збройних Сил України є покращання організаційних спроможностей вищих військових навчальних закладів із вивчення, поширення та впровадження досвіду. Тому актуальним науковим завданням є обґрунтування методологічних підходів до формування та функціонування Підсистеми вивчення і впровадження досвіду освітньої діяльності у рамках створення перспективної Системи вивчення і впровадження досвіду Збройних Сил України.