تأثیر تمرین‌های هوازی، مقاومتی و ترکیبی در دوران بارداری بر رشد مهارت‌های حرکتی ظریف و درشت کودکان 12 ماهه - زهرا منصورجوزان; محمد مهدی امینی (رفتار حرکتی, 2019)
فعالیتهای بدنی در دوران بارداری آثار مثبت متعددی برای مادر، جنین و طفل همراه دارند، اما درمورد نتایج آن از نظر پیامدهایی که در کودکان دارد، ابهام‌هایی وجود دارد. هدف از انجام مطالعة حاضر، بررسی تأثیر تمرینهای هوازی، مقاومتی وترکیبی در دوران بارداری مادر بر رشد مهارتهای حرکتی ظریف و درشت کودکان 12 ‌ماهه بود. روش پژوهش، نیمه‌تجربی با طرح پس‌آزمون با گروه کنترل بود. نمونهگیری، هدفمند و شامل 60 نفر از زنان باردار سالم در دورة سه‌ماهة دوم باداری بود که داوطلبانه در مطالعه شرکت کردند. نمونه‌ها به‌طور تصادفی به چهار گروه 15 نفری شامل تمرین هوازی، تمرین مقاومتی، تمرین ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. گروه‌های تمرینی به‌مدت هشت هفته در قالب 24 جلسة 60 دقیقه‌ای طبق برنامة مربوطه تمرین کردند. پس از زایمان، کودکان در 12 ماهگی توسط آزمون پی‌بادی-نسخة دوم سنجش شدند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها ازطریق آزمون آنوا و آزمون تعقیبی ال.اس.دی. و نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. نسخة 22 انجام شد.یافته‌ها نشان داد که بین مهارتهای حرکتی کودکان 12 ماههای که مادران آن‌ها تمرین بدنی داشتند، با گروه کنترل تفاوت معناداری وجود داشت؛ به‌گونه‌ای‌که گروه تمرین هوازی بهترین عملکرد را داشتند.