Antreprenerystė ir jos įtaka ekonomikos augimui - Valentinas Snitka; Stasys Gerdvila (Ekonomika, 2001)
Bene pati aktualiausia verslo ir ekonomikos plėtros kryptis Vakarų pasaulyje dabar yra antreprenerystė. Autoriai straipsnyje argumentuoja, kad savo esme antreprenerystė yra specifinė ekonominė veikla, nesutampanti su plačiai vartojama Lietuvoje verslininkystės sąvoka. Straipsnyje antreprenerystės reiškinys tyrinėjamas teoriniu ir taikomuoju požiūriais - antreprenerystės sąvoka ir jos evoliucija, ryšys su ekonomikos plėtra, santykis su bendrąja vadyba. Analizuojami veiksniai, turintys lemiamą įtaką, kad individas taptų antrepreneriu: psichologinės savybės, socialiniai-ekonominiai tinklai, ekonominės ir inovacinės žinios. Straipsnis apibendrinamas išvadomis, kodėl reikėtų skatinti mokslinius tyrimus antreprenerystės srityje, koreguoti mūsų švietimo ir mokymo programas siekiant parengti pakankamai žmonių antreprenerystės veiklai.