Kropssprog i medieret form - Torben Kragh Grodal (MedieKultur: Journal of Media and Communication Research, 1997)
Med referencer til og eksempler hentet fra såvel Kurosavas film, talk- shows, sæbeoperaer og endda Anja Andersens raserianfald på TV- skærmen, kommer Torben Grodal i denne artikel med en illustrativ introduktion til, hvordan ikke-sproglig kommunikation fungerer, her- under hvilke interaktionelle karakteristika denne kommunikationsform besidder. Forfatteren præsenterer nogle grundbegreber inden for den ikke-sproglige kommunikation og analyserer, hvordan forskellige aspek- ter af vor medfødte kropssprog overføres og udtrykkes i audiovisuelle medier. Slutteligt argumenterer Grodal for nødvendigheden af at give analyserne af den ikke-sproglige kommunikation en central plads i ana- lyser af den audiovisuelle kommunikation.