Застосування псевдовипадкових величин у проєктуванні систем - Kateryna Kotsiubivska; Olena Tymoshenko; Kostiantyn Bulyha; Ihor Yarokhno (Цифрова платформа: інформаційні технології в соціокультурній сфері, 2023)
Мета статті – дослідження та пошук оптимальних стратегій моделювання інформаційних систем з використанням псевдовипадкових величин для покращення продуктивності інформаційних систем, а також визначення оптимальних параметрів розподілів випадкових величин; аналіз ефективних алгоритмів генерації псевдовипадкових величин.