Риски, возникающие в логистике товародвижения предприятий, и пути их решения. Кәсіпорындардың тауар қозғалысы логистикасында кездесетін тәуекелдер мен оларды шешу жолдары - R., A., N. T.,B.,B. Dulambaeva.,Alikbayeva.,Shurenov (Хабаршысы. Экономика сериясы, 2016)
Согласно требованиям бизнеса товары и логистика информационных потоков подвергаются многим изменениям в связи со стремительным развитием нынешнего бизнеса. Традиционнофункциональные сферы логистики передовых фирм, образуя стратегическую инновационную систему, объединились на основе общей информационнокомпьютерной платформы. Деятельность в сфере логистики многообразна. К ней относятся транспорт, склады, фонды, управение кадрами, организация информационных систем, коммерческая детельность и т.п. В данной статье с теоретической точки зрения логистики рассматриваются пути оптимизации информационнотоварных потоков и риски, возникающие в процессе их движения, возможности их решения, пути повышения логистической деятельности. То есть, с момента возникновения рисков сделок, в ходе исполнения контракта, любого предприятия становится ясным, что требуется обратить особое внимание на отсутствие таких рисков.. Қазіргі бизнестің айтарлықтай қарқынды дамуына байланысты, тауар және ақпараттық ағымдар логистикасы бизнес талаптарына сай көптеген өзгерістерге ұшырауда. Алдыңғы қатарлы фирмалардағы логистиканың дәстүрлі функционалды салалары стратегиялық инновациялық (жаңартпа) жүйе құра отырып, жалпы ақпараттықкомпьютерлік платформа негізінде бірікті. Логистика саласындағы қызмет көп қырлы. Оған көлікті, қойма шаруашылығын, қорларды, кадрларды басқару, ақпаратты жүйелердің ұйымдастырылуы, коммерциялық қызмет және т.б. жатады. Бұл мақалада ақпараттар мен тауар ағымдарының қозғалыс процесін тиімді ету жолдары мен қозғалыс үрдісі кезінде туындайтын тәуекелдер, оларды шешу мүмкіндіктері, логистиканың қызметін арттыру жолдары теориялық тұрғысынан қарастырылады. Яғни, ең басты тәуекелдердің туындауы мәмілелерді жасау кезінен бастап, келісімшартты орындау барысында айқындалады, кез келген кәсіпорынның осындай тәуекелдердің болмауына мұқият назар аударуын талап етеді.