ДІЯЛЬНІСТЬ ЖІНОЧИХ ОБ’ЄДНАНЬ У ПІДРОСІЙСЬКІЙ УКРАЇНІ У 1905–1914 РР. - V. O. Mahas; Y. H. Korniichuk; Y. I. Mahas-Demydas (Storìnki Istorìï, 2022)
У статті розглянуто розгортання жіночого руху в підросійській Україні у 1905–1914 рр., проаналізовано різноманітні форми суспільно-політичної та економічної активності жіноцтва: громадсько-політичні організації, кооперативи, доброчинні товариства та профспілки. Доведено, що в означений період зросла роль жіночих організацій у різних сферах суспільного життя.